Spartakiada Integracyjna w Turowie

2015-06-23 00:00:00

Spartakiada Integracyjna w Turowie

19.06.2015 r. wzięliśmy udział w Spartakiadzie Integracyjnej w Turowie. Uroczystego otwarcia dokonał wójt gminy Szczecinek Ryszard Jasionas. Jego zdaniem, taka inicjatywa jest godna pochwały nie tylko dlatego, że pozwala na zaktywizowanie osób niepełnosprawnych, ale również angażuje organizacje pozarządowe do pozyskiwania wolnych środków na organizację podobnych wydarzeń z różnych źródeł. I to właśnie dzięki środkom z programu "Działaj Lokalnie" w Turowie mogła odbyć się Spartakiada Integracyjna pod hasłem "Burzmy ściany między nami - jesteśmy tacy sami!". Zawodnicy, którzy uczestniczyli w spartakiadzie wzięły udział w wielu konkurencjach, np. slalom z tacą i kubkiem wody na niej, a także slalom rowerem. Konkurencje pozornie wyglądały na bardzo proste jednak, jak w każdych zawodach rzędowych liczył się czas i zgranie zespołowe. Zdecydowanie niektóre konkurencje nie należały do najprostszych, niemniej jednak całe zawody to niesamowite przeżycie dla wszystkich drużyn.