II rajd z kijkami i nie tylko

2015-10-27 10:15:47

II rajd z kijkami i nie tylko

Ze wspaniałą inicjatywą pod hasłem Rajd, po zdrowie: Z kijkami i nie tylko wyszedł szczecinecki Warsztat Terapii Zajęciowej pod pieczą stowarzyszenia  ATUT, organizując w dniu 21 października marsz z kijami do  Nordick Walking, przez piękne rejony szczecineckiego parku. Celem akcji między innymi była promocja zdrowego stylu życia oraz odżywania się, kreowanie pozytywnego wizerunku osób z niepełnosprawnością, integracja i rekreacja. Wyznaczone były dwie trasy różniące się trudnością dostosowane do możliwości uczestników, rozpoczynały się na Ślusarni a kończyły na placu przy siedzibie organizacji SAPiK na Ulicy Kilińskiego. Podczas rajdu uczestnicy mogli zbierać pieczątki za aktywność, dzięki którym można było otrzymać wspaniałe nagrody podczas loterii. Dodatkowymi atrakcjami był pokaz ratownictwa medycznego oraz udział w zajęciach taneczno–aerobikowych. Organizatorzy uraczyli gości wspaniałym poczęstunkiem składającym się z prozdrowotnych produktów i dań. Impreza zakończyła się wielkim sukcesem, przebiegała zgodnie z planem i sprawiła zaangażowanym wiele radości